ISO 9001
uluslararası standardizasyon örgütü (ISO) tarafından
1987 yılında yayımlanmış olan bir yönetim sistemi
standardıdır.
Detaylı Bilgi »
ISO 22000 güvenli ve sağlıklı gıda
üretimini hedef alan ve gıda zincirindeki tüm işletmeler
için uygulanabilir olan bir uluslararası
standarttır.
Detaylı Bilgi »
HACCP son
ürün kontrolüne dayanan hatalı ürün üretmeyi önlemeye
yönelik bir yaklaşımdır. Tehlikenin meydana gelmeden yok
edilmesi temeline dayanır.
Detaylı Bilgi »
IFS Alman
perakendeciler çalışma grubu tarafından 2002 yılında ortak
yaklaşım ve ortak bir standart oluşturma gibi geniş bir
amaçla oluşturulmuş bir standarttır.
Detaylı Bilgi »
BRC, İngiliz perakendeciler tarafından, gıda üretim tesislerinde minimum hijyen
standardının sağlanması amacıyla oluşturmuş bir
standarttır.
Detaylı Bilgi »
ASC,
tarım ve su ürünlerinin sertifikasyonu için gönüllü
olarak standartlar oluşturan bir özel sektör
kuruluşudur.
Detaylı Bilgi »