|
|
BRC Gıda
Standardı, İngiliz perakendeciler tarafından 1998
yılında gıda üretim tesislerinde minimum hijyen
standardının sağlanması amacıyla oluşturmuş bir
standarttır.
BRC Sertifikasyonun Kalite, Hijyen ve Ürün Güvenligi
gibi geniş bir kapsamı olup, sertifikasyon İngiliz
pazarlarına giriş için en önemli şartlardan biri
durumundadır.
BRC Standartları:
- BRC Food– Gıda
- BRC/IoP– Ambalaj
- BRC CPS – Tüketici Ürünleri
- BRC Storage and Distrubition – Depolama ve Dagıtım
- BRC Non GM – Non-GMO Ürünler den oluşmaktadır.
BRC Gıda standardı 2003 yılında GFSI (Global Food Safety
Initiative ) tarafından onaylı bir standard olarak
kabul edilmiştir ve en son güncel versiyon 5 ‘Global
Standard for Food Safety’ olarak yayınlanmıştır.
BRC Standardının Maddeleri:
1 Üst Yönetimin Taahhüdü
2 HACCP Sistemi
3 Kalite Yönetim Sistemi
4 Fabrika Çevre Standartları
5 Ürün Kontrol
6 Proses Kontrol
7 Personel
www.brcglobalstandards.com |
 |
|