» BRC - British Retailer Consortium - İngiliz Perakendeciler Konsorsiyumu  
 

 

BRC Gıda Standardı, İngiliz perakendeciler tarafından 1998 yılında gıda üretim  tesislerinde minimum hijyen standardının sağlanması amacıyla oluşturmuş bir standarttır.

BRC Sertifikasyonun Kalite, Hijyen ve Ürün Güvenligi gibi geniş bir kapsamı olup, sertifikasyon İngiliz pazarlarına giriş için en önemli şartlardan biri durumundadır.

BRC Standartları:

- BRC Food– Gıda
- BRC/IoP– Ambalaj
- BRC CPS – Tüketici Ürünleri
- BRC Storage and Distrubition – Depolama ve Dagıtım
- BRC Non GM – Non-GMO Ürünler den oluşmaktadır.


BRC Gıda standardı 2003 yılında GFSI (Global Food Safety Initiative ) tarafından onaylı  bir standard olarak kabul edilmiştir ve en son güncel versiyon 5 ‘Global Standard for Food Safety’  olarak yayınlanmıştır.


BRC Standardının Maddeleri:

1 Üst Yönetimin Taahhüdü
2 HACCP Sistemi
3 Kalite Yönetim Sistemi
4 Fabrika Çevre Standartları
5 Ürün Kontrol
6 Proses Kontrol
7 Personel

www.brcglobalstandards.com

 
 
 
Tasarım : BurakÇetin


Anasayfa | Hakkımızda | Sistem Sertifikasyonu | Ürün Sertifikasyonu | Eğitim | İletişim | Faydalı Linkler | İnsan Kaynakları | Türkak

TCERT Uluslararası Sertifikasyon ve Teknik Denetim Hizm. Tic. Ltd. Şti
TCERT Grup Üyesidir.
Copyright 2012. Tüm Hakları Saklıdır.